Politiegebouw Hamas verwoest door luchtaanval

GAZA - Een politiegebouw van Hamas in Gaza-stad is in de nacht van zondag op maandag volledig verwoest door een Israëlische luchtaanval.

Enkele mensen raakten lichtgewond door de knal.

Omliggende gebouwen raakten door de ontploffing beschadigd. Het Abbas-hoofdkwartier is het tweede politiebureau van de stad.

Vorige week beschoten de Israëli's ook al het Arafat-hoofdkwartier, het belangrijkste politiegebouw van Hamas.

Doden

Ook zijn er door Israëlische luchtaanvallen maandagochtend drie doden in Gaza-stad gevallen. Onder hen is volgens een woordvoerder van het Palestijnse ministerie van gezondheid een jongetje van vijf.

Na zes dagen van geweld op de Gazastrook is het dodental volgens Palestijnse bronnen opgelopen tot 80.

Zondag was met 31 doden de bloedigste dag. In totaal zijn al meer dan 700 Palestijnen gewond geraakt. Volgens de medische bronnen zijn aan Israëlische zijde 3 doden en meer dan 50 gewonden gevallen.

Duitse minister

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Guido Westerwelle, gaat maandagavond naar Israël om bij te dragen aan de diplomatieke inspanningen voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook.

Dat hebben de regeringen van Duitsland en Israël bekendgemaakt. Westerwelle reist naar de Joodse staat na het overleg van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie in Brussel.

Westerwelle spreekt maandagavond met zijn Israëlische ambtgenoot Avigdor Lieberman. Dinsdag praat hij met premier Benjamin Netanyhu en de Palestijnse president Mahmud Abbas.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie