WASHINGTON - De Amerikaanse generaal John Allen heeft zijn volledige medewerking toegezegd in het onderzoek naar zijn contacten met Jill Kelley.

Opsporingsdienst FBI vond ''mogelijk verdachte en onbetamelijke’’ e-mails tussen Kelley en de generaal in het onderzoek naar CIA-directeur David Petraeus.

''Hij wil de vragen zo snel en zo compleet mogelijk beantwoorden’’, meldde Allens advocaat. Allen was genomineerd om volgend jaar opperbevelhebber van de NAVO-troepen in Europa worden. Zijn nominatie is uitgesteld.

CIA-baas Petraeus trad vorige week af nadat bekend was geworden dat hij een buitenechtelijke relatie had met zijn biografe Paula Broadwell. Dat is een doodzonde voor iemand op zijn positie, omdat hij met staatsgeheimen te maken heeft en niet chantabel mag zijn.

Volgens anonieme bronnen rond het onderzoek zijn op een computer die door Broadwell werd gebruikt geheime documenten aangetroffen. President Barack Obama zei woensdag op een persconferentie echter dat er ''geen aanwijzingen zijn dat geheime informatie is gelekt''.

Benghazi

Generaal buiten dienst Petraeus moet aanstaande vrijdag ook nog voor de inlichtingencommissie van de Senaat verschijnen om te getuigen over een andere zaak: de aanval op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi.

Daarbij kwam op 11 september onder anderen de Amerikaanse ambassadeur in Libië om het leven.