BANGKOK - De Thaise politie heeft een eigen video op internet gezet over de verkrachtingszaak waarin een Nederlandse vrouw slachtoffer zou zijn.

De Thaise video is een reactie op het filmpje Evil man from Krabi die door de vader van het slachtoffer enkele weken geleden op YouTube is geplaatst. Die video zorgde voor opschudding in het Aziatische land.

De vader bezingt in de clip zijn vrees dat de verdachte op borgtocht is vrijgelaten en misschien zijn straf ontloopt. De verkrachting zou in juli hebben plaatsgevonden in Ao Nangin de Thaise provincie Krabi.

De Thaise reactie heet The truth from Krabi. In de boodschap, in het Thais en zonder ondertiteling, zegt de politie dat ze zich aan de Thaise wet heeft gehouden en dat die anders is dan de Nederlandse.

Bekijk de video van de Thaise politie:

Dat de video is gemaakt, heeft volgens de politie te maken met onbegrip over het Thaise rechtssysteem. Ook stelt de politie dat de toerismesector hard is getroffen, aldus de krant Bangkok Post maandag.

Uitleggen

In het filmpje leggen politiemensen uit dat de politie het onderzoek leidt en dat de zaak naar de aanklagers gaat als het bewijs op een misdrijf duidt. De rechter gaat over schuld of onschuld en borgtocht.