DENEKAMP - De ouders van Tanja Nijmeijer hebben dinsdagavond telefonisch contact gehad met hun dochter.

Dat zei Tanja's oom Paul Olde Dubbelink woensdag. ''Ze hadden via via een nummer gekregen om te bellen. Het was een kort gesprek, van enkele minuten, de verbinding was slecht.''

Over de inhoud van het gesprek wil hij alleen kwijt dat het persoonlijk was. Over een eventuele reis van familieleden naar Cuba is niet gesproken. ''Maar er komt een vervolggesprek.'' De ouders en zussen lieten eerder weten naar Cuba te willen reizen als ze daar Tanja kunnen ontmoeten.

Tanja Nijmeijer kwam maandag op Cuba aan. Ze is daar als lid van de onderhandelingsdelegatie van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC). Ze verblijft al ruim 10 jaar in de jungle van Colombia als lid van de rebellenbeweging.

2005

Volgens haar oom heeft de familie Nijmeijer al die tijd niet gezien. Wel had moeder Hannie in 2005 een ontmoeting met haar dochter in de jungle. In Havana bereiden vertegenwoordigers van de Colombiaanse regering en de rebellen vredesonderhandelingen voor.

Op internet zijn beelden te zien van Nijmeijer vlak nadat ze geland is op het vliegveld van Havana. Op het filmpje is te zien hoe ze zich lachend bij de FARC-leiders voegt.

Bekijk video van de aankomst: