BELGRADO - Een hoge Servische politiefunctionaris zou hebben geprobeerd een aanslag te plegen op de Servische president Tomislav Nikolic.

Dat meldde de Servische krant Kurir zondagavond.

De man probeerde zaterdagochtend met zijn dienstauto voertuigen van de weg te rijden uit een colonne met de Servische president Tomislav Nikolic. De president reed via de snelweg vanuit Belgrado naar de stad Kragujevac, waar zijn gezin woont.

Servische media meldden dat Nikolic in een verklaring zijn volle vertrouwen heeft uitgesproken in de politiemensen die hem beveiligden. Er is een onderzoek naar het incident ingesteld. In de verklaring worden geen nadere bijzonderheden gegeven.

Afluisterschandaal

Afgelopen vrijdag werd bekend dat zowel de president als vice-premier Aleksandar Vucic worden afgeluisterd. De premier en minister van Binnenlandse Zaken Ivica Dacic verklaarden toen dat de afluisteractie is opgezet door rechercheurs van de politie in Belgrado.

Volgens de krant Danas gaat de regering er vooralsnog van uit dat er sprake is van voorbereiding tot een staatsgreep. Bronnen van Danas zeggen dat de twee politici zijn afgeluisterd door individuele politiemensen ''in opdracht van zakenlieden en criminelen''.