BOGOTA - De Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) zijn verontwaardigd over hoe Tanja Nijmeijer in de media wordt neergezet.

Dat meldt de organisatie donderdag op haar website.

“Holanda, zoals wij haar liefkozend in onze gelederen noemen, is uitgekozen vanwege haar mooie gezicht om het internationale werk van de FARC nieuw leven in te blazen en met haar mooie glimlach ons schurkachtige gelaat toe te dekken”, schrijft de FARC sarcastisch..

Verschillende Colombiaanse media schetsen volgens de guerrilla dit beeld van Nijmeijer. Vooral het weekblad Semana gaat volgens de FARC ver over de schreef.

Dit komt volgens de FARC omdat het weekblad in dienst van het grootkapitaal staat en geen oog heeft voor revolutionaire idealen en een strijdlustig moreel.

Nijmeijer zou overigens al een jaar niet meer in Colombia verblijven, zo liet het Colombiaanse ministerie van Defensie dinsdag weten. Andere media in het Zuid-Amerikaanse land melden dat ze onderweg is van de Colombiaanse jungle naar de Cubaanse hoofdstad Havana.

De Nederlandse is lid van de onderhandelingsdelegatie van de FARC. Op 15 november gaan de vredesbesprekingen met de regering verder in Havana, maar de eerste gesprekken zijn al op 5 november gepland volgens Prensa Latina.