JERUZALEM - Het Israëlische leger heeft maandagochtend raket- en granaatbeschietingen vanuit de Gazastrook beantwoord met een luchtaanval. 

Een gevechtsvliegtuig schakelde een Palestijnse raketlanceerinstallatie uit en opende het vuur op een strategische positie van Palestijnse opstandelingen. Dat deelde de Israëlische krijgsmacht mee.

Volgens het leger vuurden opstandelingen in totaal elf raketten en granaten af op het zuiden van Israël. Daarbij vielen geen slachtoffers.

Vorige week kwamen Israël en Hamas, dat in Gaza aan de macht is, nog onder Egyptische bemiddeling een informeel bestand overeen. Zij beloofden de vijandelijkheden te staken die eerder die week nog in alle hevigheid losbarstten.

Pamfletten

Later maandag strooiden de Israëliërs pamfletten uit boven Gaza, waarin zij dreigden het vuur te openen op Palestijnen die zich in de buurt wagen van het hek dat de grens met Israël vormt.

Ook waarschuwden zij burgers niet samen te werken met opstandelingen en zich niet in te laten met het graven van smokkeltunnels of het smokkelen van wapens.