BEIROET - Syrische troepen hebben zondag, de derde dag van de afgekondigde wapenstilstand, opstandige voorsteden van Damascus bestookt.

Ook elders in het land raakte het regeringsleger slaags met rebellen. Dat hebben het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten en de Lokale Coördinatiecomités (LCC) bericht.

Het leger zou met zware beschietingen de opstandelingen uit Arbeen, Harasta en Zamalka hebben willen verdrijven, meldt het Observatorium.

Volgens de LCC lieten bij de bombardementen van de oostelijke voorsteden van de Syrische hoofdstad acht mensen het leven.

Offerfeest

Het vrijdag afgekondigde staakt-het-vuren, dat tijdens het vierdaagse Offerfeest zou gelden, is een doodgeboren kindje gebleken. Volgens activisten kwamen vrijdag en zaterdag respectievelijk honderdvijftig en honderdtwintig mensen om door het aanhoudende geweld.

Het bestand begon al onder een slecht gesternte omdat de radicaalislamitische rebellen van Jabhat al-Nusra het niet onderschreven en andere opstandelingen en het regeringsleger allerlei voorbehoud maakten.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten