CAÏRO - Bij een actie van de politie in Caïro is een man omgekomen die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de aanslag op het Amerikaanse consulaat in de Libische havenstad Benghazi.

Daardoor kwamen ambassadeur Christopher Stevens en drie andere Amerikanen om het leven. Dat heeft de Egyptische politie donderdag laten weten.

De man blies zichzelf op toen de politie zijn appartement in de Egyptische hoofdstad binnenviel. Volgens diverse Egyptische media gaat het om een Libiër die lid zou zijn van het terreurnetwerk al-Qaeda.

Wie er achter de aanslag in Benghazi op 11 september zit, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Eerder werd gesuggereerd dat de aanslag het werk was van Ansar al-Sharia, een radicaalislamitische militie in de stad Benghazi die banden zou hebben met al-Qaeda. De Amerikaanse inlichtingendienst zou echter geen bewijs hebben gevonden dat terreurbeweging al-Qaeda iets te maken heeft met de aanslag.

Ook een rechter in Tunesië heeft donderdag een Tunesische man aangeklaagd omdat hij deel zou uitmaken van een terroristische organisatie. Het gerucht gaat dat de man ook iets te maken heeft met de aanslag op Christopher Stevens, wat zijn advocaat ontkent. De Tunesiër was eerder gearresteerd in Turkije.