MEXICO - De autoriteiten in Mexico hebben de stoffelijke resten opgegraven van een familielid van de drugsbaas Heriberto Lazcano.

Ze willen DNA-materiaal verzamelen om vast te kunnen stellen of Lazcano inderdaad dood is.

Een lichaam werd opgegraven op de begraafplaats San Francisco in de stad Pachuca. Justitie wilde niet zeggen wie er werd opgegraven, maar naar verluidt zouden de ouders van Lazcano hier begraven liggen.

Lazcano, de leider van het gevreesde drugskartel Los Zetas werd twee weken geleden door mariniers doodgeschoten. Enkele uren later werd zijn lichaam gestolen uit een mortuarium.

Deskundigen hebben op basis van vingerafdrukken en foto's vastgesteld dat het om Laczano gaat, maar de autoriteiten besloten toch om familie op te graven om elke twijfel weg te nemen.

Beloning

De Amerikaanse regering had 5 miljoen dollar uitgeloofd voor tips die tot de aanhouding van Lazcano zouden leiden.

Het Openbaar Ministerie in Mexico plaatste hem in 2011 op de lijst van 37 meest gezochte drugsbaronnen. Tips die tot zijn aanhouding zouden leiden, zouden 30 miljoen pesos (ongeveer 1,7 miljoen euro) kunnen opleveren.

Los Zetas geldt als een van de machtigste en gewelddadigste kartels van Mexico en houdt zich vooral bezig met drugssmokkel en mensenhandel.

De bende werd eind jaren '90 opgericht door overlopers van de Mexicaanse speciale eenheden. De drugsoorlog in Mexico heeft inmiddels 60.000 mensen het leven gekost.