Leger slaags met militanten in Beiroet

BEIROET - De Libanese hoofdstad Beiroet is maandag opnieuw het toneel van geweld. Militairen vochten met onbekende schutters in een soennitische wijk van Beiroet.

De militairen werden beschoten toen ze een weg wilden heropenen die was afgesloten.

Het leger voerde in de nacht van zondag op maandag ook al acties uit in Beiroet. De militairen zochten naar militanten. Zeker zes mensen raakten gewond tijdens schietpartijen. Onder de gewonden waren volgens de politie een Syriër en een Palestijn.

Ook op andere plekken waren zondag en de daaropvolgende nacht gevechten. In de noordelijke stad Tripoli kwamen drie mensen om en raakten enkele tientallen anderen gewond door gevechten tussen voor- en tegenstanders van de Syrische president Bashar al-Assad.

Crisis

Het Libanese leger zei maandag dat het land in crisis is. Na de moord op een hoge inlichtingenofficier afgelopen week zijn in het hele land gewelddadige protesten uitgebroken.

''We roepen alle politieke leiders op voorzichtig te zijn bij het uiten van standpunten en meningen'', aldus een verklaring van het leger. Als het nodig is, zal het leger ook ''beslissende maatregelen'' nemen om chaos in gebieden met hoge spanningen te voorkomen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie