Fidel Castro spreekt geruchten gezondheid tegen

AMSTERDAM - Fidel Castro heeft in een artikel geruchten rond zijn gezondheidssituatie tegengesproken.

Dat meldt persbureau AP. In het bericht op de staatswebsite Cubadebate stelt de voormalige president van Cuba dat hij niks mankeert en "niet meer weet hoe hoofdpijn voelt".

Eerder waren er speculaties dat de politicus ernstig ziek zou zijn. Met dit bericht wil Castro laten blijken dat hij leeft en gezond is. Ook de foto's die bij het bericht staan moeten dat bewijzen.

In het artikel bekritiseert Castro bovendien de westerse media omdat zij in het bezit van 'de rijken' zouden zijn.

Het Spaanse blad ABC wordt uitgelicht omdat het opmerkingen van een Venezolaanse arts publiceerde. Die beweerde dat Castro nog enkele weken te leven had omdat hij een beroerte zou hebben gehad.

Informatie

Volgens Castro wordt er al sinds de invasie in de Varkensbaai in 1961 onjuiste informatie over Cuba verspreid.

Vorige week verschenen er ook al berichten over Castro. Zo was er een voormalig vice-president van Venezuela die beweerde een gesprek met Castro te hebben gehad.

Ook een hotelmanager zei dat Castro op bezoek was geweest. Castro's gezondheidstoestand zou "uitstekend" zijn.

Media

Sinds maart dit jaar is Castro niet meer in de media geweest. Zijn laatste publieke optreden was het ontvangen van paus Benedictus XVI.

Castro is ook gestopt met het schrijven van een stuk in het partijblad. Volgens de politicus heeft hij dat gedaan uit eigen beweging, niet vanwege zijn gezondheidssituatie.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie