PARAMARIBO - Bij een felle brand in het centrum van Paramaribo zijn maandagmorgen vijf panden afgebrand.

Drie panden in de buurt hebben brand- en waterschade opgelopen. De brand is begonnen in een leegstaand pand.

Dat heeft sectorcommandant Eugène Schultz van de Surinaamse brandweer maandag gezegd. Het vuur zou zijn aangestoken. Niemand raakte gewond.

Volgens Schultz had de brandweer de brand rond half zeven onder controle, ongeveer anderhalf uur na de melding.

Door het aanleggen van ‘stoplijnen’ is de brand tot stilstand gebracht. Voor het blussen is water uit de Surinamerivier gebruikt omdat er niet voldoende bluswater aanwezig was.

Begin juli dit jaar was er ook een grote brand in het centrum van Paramaribo. Toen werden drie panden verwoest. Toen begon de brand in een leegstaand pand waar zwervers vuur hadden gemaakt.

Aangestoken

Hoewel de officiële oorzaak van de brand van maandag nog niet bekend is, gaat hoofdcommandant Cecil Waal van de brandweer ervan uit dat deze brand is aangestoken, zei hij op de lokale radio.

Volgens Schultz werkt de overheid aan wetgeving die moet regelen dat panden niet leegstaan zonder enige vorm van controle. Er is al een inventarisatie gemaakt van de leegstaande panden in de stad.

De brandhaard van maandag was aan de Zwartenhovenbrugstraat. Dit is een belangrijke doorgaande weg door de stad. Door de brand ontstond een verkeerchaos.

Heeft u foto's bij dit artikel? Plaats ze dan op NUfoto.nl.