AMSTERDAM - Op het vliegveld van het Turkse Antalya heeft zondag brand gewoed in een toestel van de Nederlands-Turkse vliegmaatschappij Corendon met de bestemming Trondheim.

Daarbij zijn drie gewonden gevallen, meldt Corendon in een verklaring.

De Boeing 737 was gereed voor vertrek, toen in de cockpit rook werd ontdekt door de bemanning. Tijdens de daarop volgende evacuatie ontstond enige paniek.

Passagiers gebruikten de nooduitgangen boven de vleugels om het toestel snel te verlaten. Daarbij raakten drie personen gewond aan armen en benen. 25 andere passagiers ondergingen medische behandeling omdat ze te veel rook hadden ingeademd.

Inzittenden van het vliegtuig melden tegen over de Noorse krant VG dat de bemanning al snel was verdwenen en dat de passagiers aan hun lot werden overgelaten. Dit wordt door Corendon ontkend.

"Na duidelijke instructies van alle crewleden hebben passagiers onder leiding van de crew het vliegtuig verlaten door de daartoe bestemde exit uitgangen voor- en achterin het vliegtuig", luidt de verklaring van de luchtvaartmaatschappij.

De 737 was niet meer in staat om te vliegen. De passagiers zijn met een ander toestel van Corendon naar Noorwegen gevlogen. Vier reizigers bleven achter in Turkije.