ANTWERPEN - Misdadigers hebben afgelopen week mogelijk voor vele miljoenen aan diamanten buitgemaakt bij een Indiase handelaar in Antwerpen. Dat meldden Indiase media.

De buit zou rond 21 miljoen euro bedragen. Volgens de krant The Times of India zijn de daders Italiaanse maffiosi. Ze ontvoerden naar verluidt de vrouw van de verkoopdirecteur van het bedrijf Kiran Gems.

Justitie in Antwerpen bevestigde zaterdag dat drie mensen 's avonds met een smoes het appartement van de man en zijn vrouw waren binnengekomen. Terwijl de vrouw door één van hen onder schot werd gehouden, moest de man de inhoud van de kluizen in zijn zaak leeghalen.

Volgens de Indiase krant The Times of India hadden de daders camera's op de directeur zelf geplaatst. Zo volgden ze elke beweging van hem, terwijl hij op zijn kantoor in de Hovenierstraat een voorraad ruwe diamanten uit de kluis moest halen.

Slachtoffers

De slachtoffers zijn daarna gekneveld achtergelaten. Ze raakten niet gewond. Het parket van Antwerpen deed geen mededelingen over de grootte van de buit.

In 2010 vond een vergelijkbare roof plaats. Een Indiase diamantair en zijn gezin werden toen thuis gekidnapt. Ook zij kwamen pas vrij na overhandiging van een grote voorraad diamanten.