PESHAWAR - Een zelfmoordaanslag met een autobom op een markt in het noordwesten van Pakistan heeft zaterdag zeker tien mensen het leven gekost.

23 personen raakten gewond. Dat hebben lokale veiligheidsfunctionarissen gezegd. De aanslag werd gepleegd in de stad Darra Adam Khel.

Het doelwit zou het bureau van een militie van vroegere opstandelingen zijn geweest die de regering helpt in de strijd tegen de extremistische Pakistaanse Taliban en andere radicale groepen. Die plegen voortdurend aanslagen in het noordwesten van Pakistan.

De Pakistaanse strijdkrachten die tot de omvangrijkste in de wereld behoren, hebben verscheidene offensieven gelanceerd tegen de opstandelingen in het gebied dat grenst aan Afghanistan.

Die hebben aanslagen echter niet kunnen voorkomen. Daarom moedigt de regering in Islamabad stammen aan milities op te richten die de militairen helpen in de strijd tegen de extremisten. Die milities zijn nu veelvuldig het doelwit van aanslagen. Niemand heeft nog de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.