MARSEILLE - Opnieuw worden in Marseille agenten ervan beschuldigd criminelen in arme wijken in het noorden van de stad te hebben beroofd.

Het gaat volgens meldingen vrijdag van Franse media om drie agenten van de anticriminaliteitsbrigade BAC. Het brengt het aantal leden van de BAC dat wordt vervolgd wegens diefstal en drugscriminaliteit, op 15.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls is vrijdag in Marseille. Het is uitgerekend in deze stad waar de vakvereniging van het Franse politiepersoneel, Alliance Police Nationale, een congres houdt.

Valls is voorafgaande aan het congres gaan kijken bij de BAC, waarvan leden begin deze maand zijn aangehouden. Agenten van de BAC beroofden samen criminelen en dat was ook buiten de bende bekend, volgens het Franse blad Le Point.

Klokkenluiders

Le Point schreef vrijdag dat de voormalige nummer twee van het politieapparaat in de regio, Pascal Lalle, eerder klokkenluiders heeft gezegd dat er niet geklikt mag worden. Dat zei Omar Djellil tegen het blad. Hij heeft naar eigen zeggen de autoriteiten vanaf de plaatselijke politiechef tot toenmalig president Nicolas Sarkozy de afgelopen 3 jaar brieven geschreven over de praktijken van de BAC.