Turkije dwingt Syrisch vliegtuig tot landen

ANKARA - Turkse straaljagers hebben woensdag een Syrisch passagiersvliegtuig afkomstig uit Moskou tot landen gedwongen op het vliegveld van Ankara.

Het vermoeden was dat het vliegtuig wapens vervoerde, meldde persbureau Anatolia. Later op de avond werd gemeld dat ''verdachte vracht'' is gevonden, zonder nadere toelichting.

Het vliegtuig met 35 passagiers aan boord werd begeleid door Turkse F4-straaljagers naar Ankara Esenboga Airport voor een veiligheidscontrole op de lading door Turkse ambtenaren, aldus het agentschap.

Turkije had informatie gekregen dat het passagiersvliegtuig ''niet-civiele lading'' aan boord had, zei minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu voor de Turkse televisie.

Na controle mag het toestel doorvliegen naar Damascus

Spanning

De spanningen tussen Turkije en Syrië zijn de afgelopen weken flink opgelopen. Na meerdere grensincidenten hebben de Turkse strijdkrachten hun aanwezigheid langs de 900 kilometer lange grens met Syrië versterkt. Verschillende keren heeft het Turkse leger op Syrische doelen geschoten in antwoord op granaatvuur vanaf Syrische bodem.

De troepen van de Syrische president Bashar al-Assad voeren in het grensgebied strijd tegen de rebellen, die delen van het grondgebied controleren. 

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie