Britse politie arresteert terreurverdachten

LONDEN - De Britse politie heeft dinsdagavond op de Londense luchthaven Heathrow twee mensen gearresteerd in verband met een onderzoek naar terroristische activiteiten in Syrië.

Scotland Yard zei in een verklaring dat leden van een anti-terreureenheid een man en een vrouw van 26 hebben aangehouden. De BBC meldt op basis van een politieverklaring dat het gaat om Britten.

Het tweetal was dinsdagavond vanuit Egypte naar Londen gevlogen. De politie wilde niet zeggen of het duo terugkwam uit Syrië of er juist naar op weg was. De politie verricht in twee huizen in het oosten van Londen huiszoekingen.

Het tweetal wordt verdacht van 'het opdracht geven tot, voorbereiden van of aanzetten tot terreurdaden'. 

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, William Hague, gaf geen nadere details over de arrestatie. Hij liet wel weten dat de veiligheidsdiensten extra alert zijn op reizigers die deel willen nemen aan de oorlog in Syrië. ''We hebben informatie gekregen over buitenlandse strijders, onder wie Britten, die naar Syrië willen'', aldus Hague.

Vorige maand waarschuwden de Verenigde Naties dat het aantal buitenlandse strijders in het Syrische conflict fors is gestegen - een ontwikkeling die er volgens de VN toe kan leiden dat de rebellie tegen het regime van de Syrische president Bashar Assad radicaliseert.

Tip de redactie