AMSTERDAM - Advocaat Maximo Altez ontkent te hebben bevestigd dat de Peruaanse vriendin van Joran van der Sloot drie maanden zwanger is.

De Telegraaf schreef maandag op basis van Van der Sloot en de advocaat dat Leidy Figueroa Uceda zwanger is.

"Ik heb alleen tegen de krant gezegd dat ik daar niets van afweet", laat hij weten. Hij bevestigt wel dat de vrouw Van der Sloot regelmatig bezoekt.

Bron

Hierdoor blijven alleen de beweringen die Van der Sloot volgens De Telegraaf heeft gedaan als bron over. Hij heeft zich in het verleden niet altijd even betrouwbaar getoond, waardoor het moeilijk is in te schatten of de vrouw nu werkelijk zwanger is of niet.

Vorig jaar ging in Peruaanse media al een gerucht dat dezelfde vriendin zwanger was van Van der Sloot, maar zij ontkende dat toen. Zij was deze keer niet bereikbaar voor commentaar. Twee telefoonnummers die op haar naam stonden zijn niet meer in gebruik.

'Echt waar'

De 25-jarige Van der Sloot zei maandag in De Telegraaf dat het deze keer 'echt waar' is. Hij zou de vrouw bij een gevangenisbezoek zonder toezicht zwanger hebben gemaakt. De zwangerschap zou geen bewuste keuze zijn geweest. "Leidy zei dat ze de pil was vergeten. Ze wil om haar katholieke geloof geen abortus."

Als de 25-jarige Van der Sloot vader wordt en met Leidy trouwt, kan hij de Peruaanse nationaliteit aannemen en dan zou hij moeilijk nog kunnen worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Peru levert geen eigen onderdanen uit.

Justitie in de VS wil hem vervolgen voor het afpersen van de moeder van de in 2005 op Aruba verdwenen tiener Natalee Holloway. Van der Sloot zit in de zwaarbewaakte Piedras-gevangenis in Lima een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010.