BERLIJN - Het Oktoberfest in het Beierse München beleeft zondag de laatste dag. In totaal dronken de 6,4 miljoen bezoekers van het bierfestijn bijna zeven miljoen literpullen bier.

Dat is omgerekend ongeveer 28 miljoen glazen bier. Zij aten daarbij het equivalent van 116 ossen en 57 kalveren, maakte festivaldirecteur Dieter Reiter op de laatste dag bekend.

De organisatie van het evenement, dat op 22 september van start ging, was tevreden, hoewel de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar zijn teruggelopen. Vorig jaar trok het feest nog 6,9 miljoen bezoekers.

Volgens Reiter is het lagere bezoekersaantal het gevolg van een verkleining van het festivalterrein. Dat was gedaan om een landbouwbeurs, die elke vier jaar plaatsheeft, de ruimte te geven.

'Bierlijken'

Het gezellige volksfeest bracht wel meer politie op de been en ook het Beierse Rode kruis had de handen vol aan alcoholslachtoffers. Met meer dan 800 'bierlijken'' waren er meer dronken feestgangers dan vorig jaar.

Ook de politie kreeg meer te doen dan in 2011. De agenten moesten meer dan 2000 keer in actie komen, aldus een politiewoordvoerder.