AMSTERDAM - Bij een schietpartij in Nigeria zijn tenminste 25 mensen, overwegend studenten, omgekomen. 

Dat meldt de BBC, op basis van politie- en getuigenverklaringen. 

Gewapende mannen bestormden een studentenhostel bij een campus in Mubi, in het noordoosten van Nigeria. Volgens een getuige vertelden mannen in legeruniform de studenten dat zij in een rij moesten gaan staan en hun naam moesten zeggen.

Vervolgens werden sommigen doodgeschoten, en anderen met messen neergestoken. Onder de slachtoffers zouden zowel christenen als moslims zijn. Volgens de getuige werden tenminste veertig studenten gedood, maar tot op heden is er geen officieel dodenaantal bekend.

Het bloedbad komt vlak na een grote staatsoperatie tegen de moslimfundamentalisten van Boko Haram. Tientallen inwoners van Mubi werden recentelijk gearresteerd omdat zij banden zouden hebben met de militante groepering.

Het is nog onduidelijk of Boko Haram achter de aanslag zit, of dat de schietpartij het gevolg is van een conflict tussen rivaliserende politieke groepen binnen de lokale universiteit. 

De lokale autoriteiten hebben een avondklok ingesteld en vragen iedereen binnen te blijven. De universiteit is tijdelijk gesloten.