BEIROET - President Bashar al-Assad van Syrië is in Aleppo om zich op de hoogte te stellen van de strijd tussen het leger en de opstandelingen in de grootste stad van het land. 

Hij heeft 30.000 extra militairen naar de stad gestuurd. Dat meldde de Libanese krant al-Diyar dinsdag.

Volgens het blad, dat sympathiseert met het bewind in Syrië, is de president rond het ochtendgloren van een niet nader aangeduide dag per helikopter naar Aleppo gevlogen en verblijft hij er nog steeds.

Het besluit Aleppo te bezoeken zou zijn gemaakt omdat de gevechten in de stad de laatste dagen steeds heftiger worden, meldt persbureau Reuters op basis van de berichtgeving in al-Diyar. 

Syrische staatsmedia hebben tot op heden geen melding gemaakt van het bezoek van al-Assad. 

Offensief

De rebellen zijn vorige week een offensief begonnen om de stad in handen te krijgen. Ze claimen het grootste deel van het oude deel van Aleppo te hebben veroverd maar hebben de grootste moeite om hun stellingen te behouden.

In en rond Aleppo wordt al geruime tijd gevochten. Zaterdag woedde er brand in de Souk al-Madina, de historische, overkapte bazar in het centrum van de stad.

In een toespraak tot het parlement die op televisie werd uitgezonden, kondigde minister-president Wael al-Halki dinsdag een ''nationale dialoog'' aan tussen de regering en vertegenwoordigers van gematigde oppositiepartijen. Daarmee hoopt Damascus de opstand te beëindigen. De premier noemde geen datum voor de gesprekken. 

Alle berichten over de onrust in het Midden-Oosten