LAGOS - De leider van de radicaalislamitische sekte Boko Haram ontkent in een nieuwe video dat zijn groep met de Nigeriaanse regering onderhandelt om een eind te maken aan het geweld in het noorden van het land. 

Abubakar Shekau zegt dat de groep doorgaat met 'het volgen van ons geloof'. 

In de videoboodschap bedreigt Shekau ook de vrouwen van Nigeriaanse regeringsfunctionarissen en van leden van de veiligheidsdiensten.

Hij zegt dat de autoriteiten zeker tien vrouwen van leden van Boko Haram hebben opgepakt en dat deze vrouwen zijn verkracht. "Wacht maar af wat er gaat gebeuren met jullie eigen vrouwen", zegt Shekau.

Mislukt

Shekau ontkent dat zijn groep op enige manier onderhandelingen voert met de Nigeriaanse regering. Vertegenwoordigers van president Goodluck Jonathan hebben de afgelopen weken meermalen gezegd dat er gepraat werd, maar de enige poging om via bemiddelaars in overleg te treden is enkele maanden geleden mislukt toen details uitlekten in de Nigeriaanse pers.

De Boko Haram-leider zegt verder dat woordvoerder Abul Qaqa nog leeft. Nigeriaanse militairen zeggen hem en een ander kopstuk van Boko Haram te hebben gedood bij een controlepost buiten de stad Kano.