AMSTERDAM - Nederlandse treinreizigers moeten rekening houden met stremmingen tijdens de staking van de Belgische spoorwegen die dinsdagavond begint.

Dat meldt NS Hispeed maandag. Zolang de staking duurt is er geen grensoverschrijdend treinverkeer van Nederland naar België.

De spoorbonden hebben aangekondigd te staken van dinsdag 22.00 uur tot woensdag 23.00 uur. In heel België rijden geen treinen.

De treinen die uitvallen zijn de intercity van Amsterdam naar Brussel, de Thalys naar Parijs en de stoptreinen tussen Maastricht en Luik en tussen Roosendaal en Antwerpen.

TGV's

Behalve de treinen uit Nederland rijden ook TGV's van en naar Belgische bestemmingen niet in België. De Eurostar Brussel-Londen rijdt alleen tussen het Franse Lille en de Britse hoofdstad. De NS adviseert reizigers zo veel mogelijk op een andere dag te reizen. Er worden geen vervangende bussen ingezet tussen Nederland en België.

De Belgische bonden zijn het niet eens met de herstructurering van het Belgische spoorbedrijf. De minister van overheidsbedrijven Paul Magnette wil een tweeledig spoorbedrijf met een vervoersmaatschappij en een spoorwegnetbeheerder, zoals dat er in Nederland ook is. De bonden willen echter één bedrijf.