BRUSSEL - Het Openbaar Ministerie in Brussel blijft in alle toonaarden zwijgen tegenover de pers over het drama in de Brusselse gemeente Etterbeek.

Daar werden vrijdagavond laat een vrouw en drie kinderen dood aangetroffen. De kelen van de slachtoffers waren doorgesneden.

Elke vorm van communicatie zou het onderzoek kunnen schaden, aldus het parket zondag. Tot nu toe is nog niets via officiële kanalen naar buiten gekomen over de identiteit van de slachtoffers, noch over de mogelijke toedracht en vermoedelijke dader(s).

De vader van het gezin zei voor de camera van het Franstalige RTL-TV1 te willen weten wat er gebeurd is. ''Ik ben hun papa. Ik heb het recht om te weten wie mijn gezin vermoord heeft." De man is volgens Belgische media kort door de politie gehoord en daarna weer vrijgelaten.

Werk

De vader vertelde hoe hij vrijdag de kinderen naar school bracht en in de middag naar zijn werk in een restaurant vertrok. Normaliter had hij later op de avond nog contact met zijn vrouw, maar omdat hij geen gehoor kreeg, vroeg hij aan zijn baas naar huis te mogen gaan. Daar trof hij zijn vrouw en kinderen vermoord aan. Volgens de man had het gezin geen schulden, noch vijanden.

Buurtbewoners verklaren tegenover Belgische media dat het gezin al jaren in België woonachtig was en dat ze van Indiase komaf is. Volgens de burgemeester van Etterbeek was het gezin niet bekend bij de politie.