AMSTERDAM - Michelle Martin, de ex van kindermoordenaar Marc Dutroux, wil in gesprek met de vader van een van de slachtoffers. Ze heeft dat via een brief laten weten aan Denis Lejeune. Dat melden Belgische media.

De vader van de vermoorde Julie stelt daar nu nog niet aan toe te zijn. "Ik had haar in een brief gevraagd de waarheid te vertellen. Ik had gehoopt dat ze een antwoord zou opsturen, maar nu wil ze me ontmoeten", aldus Lejeune. "Ik ben daar niet klaar voor. Ik wil niet door haar gemanipuleerd worden."

Wel laat hij weten goed na te denken over een mogelijke ontmoeting. De advocaat van Martin stelt dat een persoonlijke ontmoeting het beste is, omdat daarin geen nuances verloren gaan.

Een voorwaarde voor een eventueel gesprek is dat er niets mag uitlekken.

Voorwaardelijk

Martin kwam eind augustus voorwaardelijk vrij. Sindsdien verblijft ze in het klooster van de Arme Klaren in Malonne, in de buurt van de stad Namen.

Martin, die al sinds 1996 vastzat, werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel voor haar aandeel in de ontvoering van zes meisjes en de dood van vier van hen. Haar ex Dutroux zit een levenslange gevangenisstraf uit.