AMSTERDAM - De leiders van het Vrije Syrische Leger (FSA), een groep gewapende rebellen, hebben zaterdag bekend gemaakt dat zij hun commandocentrum hebben verplaatst van Turkije naar Syrië.

Dat meldt persbureau AP.

Met de verhuizing hoopt het Vrije Syrische Leger alle rebellen in het land te kunnen verenigen en zo de val van het regime van president Bashar al-Assad te versnellen.

In een video, gepubliceerd op de website van BBC News, is de leider van de rebellen, kolonel Riad al-Asaad, te zien. Hij bevestigt de verhuizing van het commandocentrum naar Syrië.

De kolonel zegt niet wanneer het commandocentrum van de Syrische rebellen is verplaatst van Turkije naar Syrië. Ook de nieuwe locatie van het hoofdkwartier van de FSA in Syrië houdt hij geheim.

Afbeelding (bron: AFP/Youtube) van kolonel Riad al-Asaad tijdens de bekendmaking:

000_Nic6136066

Het Vrije Syrische Leger is de meest prominente groep van de gewapende rebellen die strijden tegen het regime van Assad.

Het gezag van de leiders is echter beperkt. De commandanten kregen veel kritiek omdat zij met het commandocentrum in Turkije zaten, terwijl er in Syrië duizenden rebellen de dood vonden.

Lees alles over de onrust in het Midden-Oosten in ons dossier

Alles over Syrië