LILLE - Het onderzoek tegen ex-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn en drie vrienden wegens groepsverkrachting wordt geseponeerd.

Een belangrijke getuige heeft haar belastende verklaring ingetrokken.

Dit meldde de Franse krant Le Figaro zaterdag op zijn website. Het Openbaar Ministerie in het Noord-Franse Lille onderzocht sinds mei de vermeende betrokkenheid van DSK bij een prostitutieschandaal. Hij zou een Belgisch escortmeisje hebben verkracht. Die zegt nu dat er sprake was van ''seksspelletjes'' met wederzijds goedvinden.

DSK kwam vorig jaar in het nieuws toen hij in de VS werd opgepakt op verdenking van verkrachting van een kamermeisje in een hotel. Ook die zaak werd uiteindelijk geseponeerd. De affaire kostte DSK wel zijn functie als topman van het Internationaal Monetair Fonds, de kansen op het Franse presidentschap en zijn huwelijk.

De Belgische, ene Marie-Anne van 25 jaar oud, had tegen het Franse weekblad Le Point gezegd: ''Alle meisjes die DSK hebben beschuldigd, hebben grote problemen gehad. Ik ben bang.'' Dat heeft zij echter nooit tegen de politie gezegd.

DSK is met het sepot van de verkrachtingszaak nog niet uit de juridische problemen. De zaak op verdenking van souteneurschap gaat door.