CHICAGO - In de Amerikaanse stad Chicago is in de nacht van dinsdag op woensdag een einde gekomen aan een massale staking van leraren en ondersteunend onderwijspersoneel.

Tijdens een vergadering van vakbondsleiders besloten afgevaardigden van de 29.000 stakers de werkzaamheden weer op te pakken.

Door de staking zaten zo'n 350.000 scholieren en kleuters zeven dagen lang thuis, omdat de scholen gesloten waren. De leerkrachten waren tegen een aantal hervormingen van president Barack Obama waardoor schooldagen langer worden en de prestaties van leraren strenger worden geëvalueerd. Ook waren de leraren bezorgd om hun werkzekerheid.

De burgemeester van Chicago, Rahm Emanuel, was maandag naar de rechter gestapt in een poging om de leraren te dwingen weer voor de klas te gaan staan. Emanual was tot twee jaar geleden de stafchef van het Witte Huis onder Barack Obama. Obama, zelf afkomstig uit Chicago, heeft zich niet uitgelaten over de ruzie tussen de leraren van zijn thuisstad en zijn voormalige collega.