PHOENIX - De doden die zaterdag werden gevonden naast de brokstukken van een verongelukt vliegtuig in de Verenigde Staten zijn zondagavond (Nederlandse tijd) geborgen.

Ze kunnen nu formeel geïdentificeerd worden.

Waarschijnlijk gaat het om de Nederlandse student, Nederlandse examinator en Amerikaanse instructeur die aan boord waren van het toestel.

Familie van de Nederlandse student en de examinator zijn in de VS voor de identificatie. Dat zei Gerrit Assink van de KLM Flight Academy zondagavond. Het is nog onduidelijk wanneer de lichamen geïdentificeerd zullen zijn en of en wanneer deze naar Nederland gebracht worden.

Arizona

Het vliegtuig werd dit weekeinde gevonden in onbegaanbaar gebied in de staat Arizona. Zaterdag werden de drie doden gevonden naast het toestel, een Piper Archer van CAE Oxford Aviation Academy.

Het toestel was donderdag opgestegen vanaf Mesa Falcon Field, vlakbij Phoenix in de staat Arizona. Sindsdien was het spoorloos.

Studenten van KLM Flight Academy leggen een deel van hun opleiding af in Arizona. Daarbij wordt gebruikgemaakt van lesvliegtuigen van CAE Oxford Aviation Academy.

Maandag is op de Flight Academy in Eelde een besloten bijeenkomst voor personeel en studenten.