KABUL - Bij een aanslag in het zuiden van Afghanistan zijn zondag vier militairen van de internationale troepenmacht ISAF om het leven gekomen.

Dat heeft de NAVO bekendgemaakt. De aanslag werd vermoedelijk gepleegd door een een Afghaanse agent die het vuur opende op de ISAF-troepen. De nationaliteit van de gesneuvelde militairen is nog niet is vrijgegeven.

Tot nu toe kwamen dit jaar meer dan 50 buitenlandse militairen om het leven bij soortgelijke aanslagen door Afghaans veiligheidspersoneel.

Vrouwen

Een nachtelijke NAVO-luchtaanval ten oosten van Kabul heeft het leven gekost aan acht Afghaanse vrouwen. Nog eens acht vrouwen raakten gewond door de explosieven van de westerse coalitie, aldus een Afghaanse veiligheidsfunctionaris.

De NAVO geeft toe dat het een fout heeft gemaakt en bood excuses aan. Het bondgenootschap wilde rebellen treffen, maar erkende dat daarbij ''vijf tot acht burgerdoden zijn gevallen''.

Het incident zorgde voor veel oproer in het dorp Dilaram. Een menigte droeg enkele lijken naar het kantoor van de gouverneur van hun district. De groep schreeuwde ''Dood aan de Amerikanen! Dood aan de Joden!''.