AMSTERDAM - In de buurt van het Amerikaanse Phoenix zijn zaterdag de brokstukken gevonden van het lesvliegtuig van KLM dat sinds donderdag werd vermist. Ook zijn drie doden aangetroffen.

Of het de Nederlandse student, Nederlandse examinator en Amerikaanse instructeur zijn die in het vermiste toestel zaten, is nog niet officieel bevestigd. Gerrit Assink van de KLM Flight Academy zegt daar wel van uit te gaan.

Eerder meldde Assink al dat het vermiste lestoestel van KLM Flight Academy vermoedelijk was teruggevonden.

Volgens de directeur van de school moeten de lichamen nog formeel geïdentificeerd worden, maar het is ''plausibel'' dat het de twee Nederlanders en de Amerikaan zijn, aldus Assink.

Oorzaak

De oorzaak van de crash is nog onduidelijk, daar zal door de Amerikaanse autoriteiten een onderzoek naar worden ingesteld. Volgens Assink was het weer bij opstijgen goed. De uitkomst van het onderzoek zal enige tijd op zich laten wachten, zei Assink.

Het toestel was donderdag opgestegen vanaf Mesa Falcon Field, vlakbij Phoenix in de staat Arizona. Sindsdien was het spoorloos. Het gaat om een Piper Archer van CAE Oxford Aviation Academy. De vlucht betrof een examen ter afronding van de VFR-fase.

Studenten van KLM Flight Academy leggen een deel van hun opleiding af in Arizona. Daarbij wordt gebruikgemaakt van lesvliegtuigen van CAE Oxford Aviation Academy.