BORGERHOUT - Bij een protestactie tegen de anti-islamfilm Innocence of Muslims in Borgerhout, een district van Antwerpen, zijn zaterdag ongeregeldheden uitgebroken.

Volgens de Vlaamse omroep VRT zou de politie zo'n 230 relschoppers hebben aangehouden. De Belgische jongeren scandeerden leuzen. Toen de sfeer grimmig werd en sommigen de confrontatie met politiemensen opzochten, grepen agenten in.

''Op de Turnhoutsebaan was een braderie bezig en we wilden vermijden dat de heethoofden tot daar zouden komen. Het ging er toen eventjes hard aan toe. De politie heeft pepperspray en wapenstokken gebruikt, maar er raakte niemand gewond'', aldus een woordvoerder.

Oproep

Radicale moslimjongeren hadden elkaar via sms-berichten opgeroepen om te betogen in de Antwerpse wijk Borgerhout, waar net een grote braderie en optocht plaatsvond. Het stadsbestuur stond de betoging niet toe. Na de eerste arrestatie ontstonden rellen.

''Wij zijn bereid om met onze zielen en harten te strijden voor onze geliefde profeet, al is het de dood die ons tegemoetkomt", was de boodschap.