KARACHI - Pakistan klaagt fabrieksbazen en overheidsfunctionarissen aan voor moord na een grote brand dinsdag in een kledingfabriek.

Deze grote industriële ramp kostte 289 arbeiders het leven.

De fabrieksarbeiders stikten of verbrandden levend in de kledingfabriek in Karachi, nadat een enorme brand in het gebouw was uitgebroken. Op het moment van de brand werkten ongeveer 600 mensen in het pand, dat volgens ambtenaren in slechte staat was en waar nooduitgangen ontbraken.

Tientallen arbeiders sprongen van de bovenste verdiepingen om aan de vlammen te ontsnappen, terwijl vele anderen beneden in het gebouw niet weg konden en om het leven kwamen.

Onderzoek

De overheid heeft opdracht gegeven voor een onderzoek naar de brand. Zelfs 37 uur na het begin van de brand zijn nog steeds meerdere families buiten de fabriek verzameld in de hoop op nieuws van hun dierbaren. De politie is op zoek naar de fabriekseigenaren, die sinds de brand niet meer zijn gezien.

De eigenaren zijn aangeklaagd voor moord wegens uiterste nalatigheid om afdoende zekerheid te bieden voor de veiligheid van de arbeiders, zei het hoofd van de plaatselijke politie donderdag.