MULTAN/MOSKOU - Tientallen mensen zijn dinsdag om het leven gekomen in Pakistan en Rusland, toen de fabrieken waar ze werkten tot de grond toe afbrandden.

Tientallen mensen zijn dinsdag om het leven gekomen in Pakistan en Rusland, toen de fabrieken waar ze werkten tot de grond toe afbrandden. In beide gevallen werkten de slachtoffers onder erbarmelijke omstandigheden.

In Pakistan vielen minstens 23 doden en ongeveer 20 zwaargewonden door een brand in een schoenenfabriek in de stad Lahore. In de stad Karachi vloog een kledingfabriek in brand. Negen arbeiders kwamen daar om het leven, ongeveer 20 anderen raakten gewond.

Het aantal doden loopt waarschijnlijk op. In beide gevallen zaten de werknemers opgesloten in de gebouwen. Het is nog niet bekend waardoor de twee branden uitbraken. Naaiateliers in Pakistan zijn erg brandgevaarlijk.

Vietnamezen

In Rusland vielen zeker 14 doden door een fabrieksbrand in de plaats Jegorievsk, ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten van Moskou. De slachtoffers zijn waarschijnlijk Vietnamezen die illegaal in de fabriek werkten. Volgens Russische media had de eigenaar de Vietnamezen binnen opgesloten om kleren te naaien. Een keer per dag zouden ze eten en materiaal hebben gekregen.

Vorige maand was de Russische politie een illegale fabriek voor kinderkleding in Jegorievsk binnengevallen. Daar werkten 150 Vietnamezen. Het is niet duidelijk of het om de dinsdag afgebrande fabriek gaat.