PARIJS - Het 7-jarige meisje dat de moordpartij bij het Meer van Annecy in de Franse Alpen overleefde, heeft voor het eerst met de politie gepraat. Dat meldden Britse media maandagavond.

Het meisje, Zainab al-Hilli, raakte vorige week woensdag zwaargewond toen ze werd neergeschoten en bijna doodgeslagen.

Artsen brachten haar daarna in kunstmatige coma. Haar 4-jarige zusje Zeena overleefde het drama door zich urenlang stil te houden in de auto met daarin haar vermoorde vader, moeder en oma. Ook een Franse fietser kwam om tijdens de schietpartij.

Het 7-jarige meisje is nog erg moe en heeft maar kort kunnen praten, volgens bronnen. De komende dagen zullen agenten haar uitvoeriger ondervragen. De politie ziet haar als een belangrijke getuige. Haar jongere zusje, dat naar Engeland is overgebracht, kon naar verluidt niet veel duidelijkheid geven over wat er precies is gebeurd.

Motief

Het is onduidelijk wie er achter de moordaanslag zit en met welk motief. De politie was maandag nog altijd bezig met het onderzoek bij de woning van vader Saad en moeder Iqbal in het Engelse Claygate. Het onderzoek in Frankrijk duidde erop dat bij de zeker 25 schoten die zijn afgevuurd één wapen is gebruikt.

Bomexperts onderzoeken huis Annecy-slachtoffers