LONDEN - De omwonenden van het huis van het bij het meer van Annecy vermoorde Britse echtpaar zijn geëvacueerd. Een team van explosievenexperts heeft de woning maandag onderzocht.

Dat meldt BBC. Straten werden afgezet en om het huis werden schermen geplaatst om het zicht op de woning te blokkeren.

Inmiddels hebben de bomexperts het huis weer verlaten en is de blokkade rond het huis opgeheven. De politie zei later dat er geen gevaarlijke objecten zijn aangetroffen.

In een statement verklaart de lokale politie dat de afgezette omgeving 'vanwege zorgen over gevonden voorwerpen in het huis' werd uitgebreid.

Onduidelijk is om wat voor voorwerpen het ging. Een voormalig bomexpert van het Britse leger vertelde BBC dat de politie mogelijk een verborgen geïmproviseerd explosief heeft aangetroffen.

Er zouden voorwerpen uit het huis zijn gehaald.

Meer van Annecy

Woensdag werden op een bosweggetje ten zuiden van het Meer van Annecy in de Franse Alpen Saad al-Hilli, een 50-jarige Brit van Iraakse komaf, zijn vrouw Iqbal en de moeder van Iqbal met onder meer schoten door het hoofd in hun auto vermoord.

Een 7-jarige dochter van het echtpaar, Zainab, werd beschoten en bijna doodgeslagen. Haar 4-jarige zusje, Zeena, overleefde waarschijnlijk omdat ze zich verstopte onder het lichaam van haar moeder.

De zwaargewonde Zainab is zondag in een ziekenhuis in Grenoble uit een kunstmatige coma ontwaakt maar blijft verdoofd. Haar zusje is naar Engeland overgebracht.

Automatisch pistool

Nieuw onderzoek in Frankrijk duidt erop dat bij de 25 schoten op het gezin één enkel wapen is gebruikt, een 7.65 mm automatisch pistool. Het grote aantal schoten had geleid tot speculatie dat er meerdere schutters zijn geweest.

Een Franse voorbijganger, een 45-jarige vader van drie kinderen, werd ook doodgeschoten.
De moordaanslag heeft in Frankrijk en Engeland voor veel beroering gezorgd. Over de dader(s) en een motief is nog niets bekend.

Bomexperts onderzoeken huis Annecy-slachtoffers