ANNECY - De Italiaanse en Zwitserse politie helpen mee in het onderzoek naar de moorden bij het Franse Annecy.

Dat heeft justitie in Frankrijk zaterdag laten weten. De plek van de moordpartij waardoor vier mensen de dood vonden, is niet ver van de grens met beide landen.

Vier Franse politiemensen zijn vrijdag aangekomen in Groot-Brittannië om daar mee te helpen in het onderzoek.

Drie slachtoffers zijn een 50-jarige Brit van Iraakse komaf uit Claygate in de buurt van Londen, zijn vrouw en naar verluidt de 74-jarige moeder van de vrouw. Ook een Franse fietser werd gedood. Hij was waarschijnlijk toevallig getuige van het bloedbad. Twee zusjes overleefden het drama.

Huis

Zaterdag onderzocht de politie het huis van de slachtoffers in Claygate. De politie kondigde aan dat de broer van het 50-jarige slachtoffer die eerder al werd ondervraagd, nogmaals aan de tand zal worden gevoeld.

De Franse openbaar aanklager liet weten dat een mogelijk dispuut over geld tussen de twee broers onderwerp is van het onderzoek. De broer heeft overigens ontkend dat er van een geldkwestie sprake was.

Twee familieleden van de slachtoffers en Britse hulpverleners zijn in Frankrijk gearriveerd om zich over de twee meisjes van 4 en 7 te ontfermen. Het oudste meisje ligt zwaargewond in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.