GRENOBLE/ANNECY - Een 4-jarig Brits meisje dat op vakantie in de Franse Alpen woensdag de moord op haar ouders en oma heeft meegemaakt, praat over het drama. 

Onderzoeksrechter Eric Maillaud zei vrijdag dat ze heeft verteld dat er een groene auto met vierwielaandrijving was. Het meisje heeft bevestigd wie ze was en wie de slachtoffers waren.

Ze heeft kennelijk de dader(s) niet gezien. Ze verborg zich onder het lichaam van haar moeder op de achterbank van de auto.

De politie tast in het duister over deze zaak. Een broer van Saad al-Hilli, de vermoorde vader, heeft ontkend dat hij een geschil met hem had, iets wat eerder werd gesuggereerd door de onderzoekers. Inlichtingendiensten kennen de in Irak geboren al-Hilli volstekt niet, zei Maillaud.

Extreem barbaars

Een Britse fietser vond woensdagmiddag even ten zuiden van het Meer van Annecy vier doodgeschoten volwassenen en een bijna doodgeslagen kind van een jaar of 8. Het 4-jarige meisje werd pas na enkele uren aangetroffen onder de kleding van haar moeder. 

Het meisje dat zwaargewond werd aangetroffen, wordt in een kunstmatige coma gehouden in afwachting van meer operaties. Ze is echter niet meer in levensgevaar.

Een Franse onderzoeksrechter die bij de zaak is betrokken sprak van een 'extreem barbaars misdrijf'. Hij zei dat het duidelijk is dat degene die dit heeft aangericht, wilde doden.