ANNECY - De politie onderzoekt of een vete tussen broers te maken heeft met de moordpartij in Frankrijk bij het Meer van Annecy.

"Het lijkt erop dat er een geschil was tussen twee broers over geld'', aldus aanklager Eric Maillaud. De informatie is volgens hem afkomstig van de Britse politie. De BBC spreekt over een conflict over een erfenis.

Een 50-jarige Brit van Iraakse komaf, Saad al-Hilli, zijn vrouw Ikbal en naar verluidt de 74-jarige moeder van Ikbal werden doodgeschoten in hun auto. Ook een Franse fietser werd vermoord. Waarschijnlijk was hij toevallig getuige van het bloedbad, dat vele tekenen van een professionele afrekening heeft.

Zusjes

Twee zusjes overleefden het drama. Het ene (7) ligt met zware hoofdwonden in het ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar. Het andere meisje (4) werd pas 8 uur na de moorden ongedeerd gevonden. Zij had zich onder de kleding van haar moeder verborgen gehouden. De politie heeft haar ondervraagd, maar ze kon volgens de aanklager weinig bijzonderheden geven.

De broer met wie Hilli ruzie zou hebben gehad, heeft zich donderdag bij de Britse politie gemeld. Hij zei onschuldig te zijn en zegde alle medewerking toe in het onderzoek in de moordzaak.

De Franse politie heeft de Britse collega's gevraagd het huis in Claygate in het zuidoosten van Engeland waar de familie woonde, te doorzoeken. Mogelijk zijn er daar zaken te vinden die ''ons helpen de daders te vinden'', aldus Maillaud.

Locatie van het drama, nabij het Franse Meer van Annecy:


Grotere kaart weergeven