ROME - Reddingswerkers zijn bij het Italiaanse eilandje Lampedusa op zoek naar tientallen opvarenden van een vluchtelingenboot, die vannacht is gezonken voor de kust.

Dat meldden Italiaanse media vrijdagochtend. Volgens de Italiaanse kustwacht zijn 56 mensen gered, maar wordt naar tientallen opvarenden nog gezocht. Eén lichaam is inmiddels geborgen.

54 mensen zijn gered, naar ongeveer 80 mensen wordt nog gezocht. In de buurt van het eiland is het lijk van één opvarende aangetroffen. Bij de zoekactie zijn onder meer de Italiaanse kustwacht en drie NAVO-schepen betrokken.

De bootvluchtelingen die zijn gered, zijn allen van Tunesische komaf en verkeren in goede gezondheid, meldt persbureau AP. Sommigen van hen werden aangetroffen op een onbewoond eilandje vlakbij Lampedusa.

Ligging Tunesië en Lampedusa:


Grotere kaart weergeven

Bestemming

Lampedusa wordt door Afrikaanse bootvluchtelingen vaak als bestemming gekozen, omdat het slechts 120 kilometer van de kust van Tunesië ligt.

In 2011 verdronken volgens Amnesty International tenminste 1,500 mensen in een poging vanuit Afrika Europa te bereiken.

Donderdag verdronken ongeveer 60 bootvluchtelingen voor de westkust van Turkije, toen hun schip op een rots voer ten zuiden van Izmir.