CHARLOTTE - De Amerikaanse vice-president Joe Biden heeft bij de Democratische conventie in Charlotte uitgehaald naar de Republikeinse kandidaat Mitt Romney.

 Biden zei donderdag (plaatselijke tijd) tijdens zijn toespraak waarin hij zijn kandidatuur voor het vice-presidentschap accepteerde dat Romney er vooral op uit is om geld te verdienen.

Biden haalde tijdens zijn speech de redding van autobedrijven Chrysler en General Motors aan. ''President Obama zag dat het niet om de auto's ging, maar om de mensen die de auto's maken."

Ook verwees Biden naar de dood van Osama Bin Laden. ''Onze president kan moeilijke beslissing nemen. Daarom is Bin Laden dood en leeft General Motors nog." Als Romney aan de macht komt, komen er volgens Biden weliswaar meer banen.

Tweede termijn

''Maar met zijn beleid creëren we die overzees." De vice-president riep de kiezers daarom op om Obama een tweede termijn te gunnen.  ''We bevinden ons samen op een missie die ons land voorwaarts moet leiden. Ik garandeer dat we deze missie zullen volbrengen."


Lees hier alles over de verkiezingen in de VS

Belangrijkste data presidentsverkiezingen VS