ANNECY - De Franse politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een ongedeerd Brits meisje van 4 jaar oud gevonden onder het lijk van haar vermoorde moeder.

Dat was circa 8 uur nadat de politie was aangekomen op de plek waar de moeder, de vader, de oma en een Franse voorbijganger bruut waren vermoord en waarbij een ouder zusje bijna werd doodgeslagen. Drie van de vier doden kwamen om door een schot in het hoofd.

In tal van media is ophef over de moordpartij in het gehucht Chevaline maar ook over de vraag waarom de politie er zo lang over deed om te bemerken dat een klein meisje het bloedbad op de achterbank van de Britse BMW-stationwagon had overleefd. Ze lag urenlang doodstil onder het lichaam van haar moeder.

De politie vernam via de buren van de familie op de nabijgelegen camping dat er naast het  zwaargewonde meisje nóg een meisje moest zijn. Vervolgens werd een grootschalige zoektocht in gang gezet. Uiteindelijk werd het meisje toen gevonden.

Locatie van het drama:


Grotere kaart weergeven

Niet verplaatsen

De plaatselijke gendarmerie heeft donderdag beklemtoond dat haar opdracht was in het belang van het onderzoek de beschoten auto niet binnen te gaan en de lichamen niet te verplaatsen. De deuren van de auto zouden op slot hebben gezeten, maar de ruiten waren gebroken.

Bij ernstige misdaden wordt een speciale eenheid voor forensisch onderzoek ingeschakeld en die is in Parijs gevestigd. 

Gezin

De slachtoffers zouden uit de buurt van Londen komen. Inmiddels is de vader geïdentificeerd als Saad al-Hilli, een Brit van Iraakse komaf. Hij stond met zijn vrouw en hun twee dochtertjes en een oma op een camping in Saint-Jorioz, aan het Meer van Annecy. De familie zou op 3 september zijn aangekomen op de camping.

Kogels

Het drama aan de voor autoverkeer doodlopende bosweg ten zuiden van het gehucht Chevaline werd woensdagmiddag ontdekt door een Britse fietser, die kort na het vertrek van de daders of de daders moet zijn aangekomen.

Hij zag het door kogels getroffen lijk van een fietser die hem kort daarvoor had ingehaald liggen en sloeg meteen alarm. De vermoorde fietser kwam uit de omgeving.

Ook trof hij het zwaargewonde meisje aan. Ze viel bijna flauw toen ze naar de auto strompelde. De motor van de auto draaide nog.

De plaats waar het incident plaatsvond, ligt ten zuiden van het Franse Meer van Annecy, ongeveer 435 kilometer ten zuidoosten van Parijs.

Op dit moment lijkt de politie nog in het duister te tasten over de toedracht van het drama.

Lijken aangetroffen bij Meer van Annecy