SAN JOSÉ - Een zware aardbeving in Costa Rica heeft woensdag de dood veroorzaakt van zeker twee mensen.

De beving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter deed gebouwen trillen en leidde tot stroomuitval en storingen in het telefoonverkeer, onder meer in de hoofdstad San José.

Een woordvoerder van Rode Kruis zei dat er ten minste twee doden zijn gevallen. Een van de slachtoffers kreeg een hartaanval, de andere persoon zou dodelijk zijn getroffen toen een muur instortte.

President Laura Chinchilla van Costa Rica zei dat er vooralsnog geen meldingen zijn binnengekomen over grote schade aan gebouwen en infrastructuur.

De beving was reden voor een tsunami-waarschuwing voor kustgebieden van Costa Rica, Panama en Nicaragua. Die werd een paar uur later ingetrokken.

Epicentrum

Het epicentrum van de aardbeving lag in het westen, vlak bij de kust, op 140 kilometer van de hoofdstad San José. Volgens de Amerikaanse geologische dienst kon de beving tot in Nicaragua en Panama worden gevoeld.

In 1991 werd Costa Rica getroffen door een aardbeving met dezelfde kracht. Er vielen toen 47 doden. In januari 2009 veroorzaakte een aardbeving van 6,1 op de schaal van Richter de dood van 40 mensen.

Gebied waarvoor de waarschuwing geldt:


Grotere kaart weergeven