CHARLOTTE - De Amerikaanse president Barack Obama waarschuwde zijn dochters dat ze hun vader misschien zien huilen als zijn vrouw dinsdag de Democratische Nationale Conventie toespreekt.

De president, in de race voor een tweede termijn in een spannende verkiezingsrace, zei dat hij ''wazig van de tranen'' kan worden als First Lady Michelle Obama op de eerste dag van de Conventie voor haar toespraak het podium opstapt.

De Democratische Conventie begint dinsdag in Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina. Het evenement duurt tot en met donderdag en beleeft een hoogtepunt met de toespraak van president Obama, waarmee hij de nominatie van zijn partij aanvaardt.

Volgens campagnewoordvoerder Jen Psaki zal Michelle, als de persoon die Obama het beste kent, spreken over de ''waarden en ervaring die hem drijven''.

Persoonlijke speech

Ze geeft ''een persoonlijke en gepassioneerde speech. Over de verbondenheid van de president met de problemen van middenklassegezinnen en waarom hij de keuzes maakte om de middenklasse te versterken'', zei Psaki.

Obama hield zijn laatste bijeenkomst op woensdag in Virginia, voor 11.000 mensen bij de Norfolk State University, een historisch zwarte universiteit.

Behalve echtgenote Michelle spreken op de conventie in Charlotte ook latino-burgemeester Julian Castro van San Antonio, voormalig gouverneur van Florida en ex-Republikein Charlie Christ en oud-president Bill Clinton.

Aardiger

De dagelijkse peiling van persbureau Reuters en onderzoeksinstituut Ipsos liet dinsdag opnieuw zien dat kiezers Obama aardiger vinden dan zijn Republikeinse tegenstander Mitt Romney. 41 procent zegt te geloven dat Obama 'mensen zoals ik begrijpt', terwijl 28 procent dat zegt over Romney.

Over de hele linie heeft Romney een minimale voorsprong op Obama genomen, waarbij kiezers vooral twijfel aan de dag leggen over de manier waarop Obama de economische problemen in de Verenigde Staten aanpakt.

De onderzoekers verwachten dat met de start van de Democratische Conventie de peiling snel gunstiger zal uitpakken voor Obama.

Meer over de verkiezingen in de VS