LONDEN - Voor het eerst sinds hij in mei 2010 aan de macht kwam, heeft de Britse premier David Cameron zijn kabinet op belangrijke posten gewijzigd. 

De onpopulaire minister Andrew Lansley van Gezondheid moet het veld ruimen voor minister Jeremy Hunt van Cultuur.

Kenneth Clarke, de minister van Justitie, wordt minister zonder portefeuille en gaat als 'knappe kop' de regering vooral op economisch terrein van advies dienen. Op Justitie komt Chris Grayling, die van het ministerie van Arbeid en Pensioenen komt.

Dat heeft de BBC dinsdag gemeld. De belangrijkste kabinetsposten blijven ongewijzigd. George Osborne blijft op Financiën en William Hague op Buitenlandse Zaken. Ook minister Therea May van Binnenlandse Zaken blijft op haar post.

Hiphoplied

Lansley heeft zich onpopulair gemaakt met voorstellen tot privatisering van delen van de NHS, het stelsel voor de gezondheidszorg.

Een hiphoplied van rapper Nxtgen en dichter Rob Gee, waarin Lansley onder meer een ''smerige oude zonderling'' wordt genoemd, is meer dan 500.000 keer op YouTube bekeken. Hoewel hij in opspraak is geraakt door zijn nauwe banden met mediamagnaat Rupert Murdoch, volgt Hunt hem op.

Bekijk de videoclip van Nxtgen en Rob Gee: