MARRAKECH -  In het zuiden van Marokko is in de nacht van maandag op dinsdag een bus in een 150 meter diep ravijn gestort. Daardoor zijn zeker 42 inzittenden om het leven gekomen.

Daarnaast raakten 24 mensen gewond, van wie vier er slecht aan toe zijn. Dat meldde het Marokkaanse staatspersbureau MAP.

Het ongeluk gebeurde bij het dorp Zerkten, ten zuidoosten van de stad Marrakesh. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

De autoriteiten zijn nog bezig de identiteit van de doden en gewonden vast te stellen, maar naar verluidt zijn alle slachtoffers Marokkanen. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Marrakesh en Ouarzazate.

Vierde ongeluk

Het is het vierde grote busongeluk in Marokko deze zomer. Begin juli stierven 16 passagiers, onder wie een 31-jarige Nederlandse vrouw, toen hun bus over de kop sloeg tussen de westelijke steden Agadir en Essaouira.

Mogelijk had de chauffeur te hard gereden. Op dezelfde dag vielen 10 doden en meer dan 30 gewonden toen hun bus verongelukte in het noorden van het land. Eind juli kwamen 12 passagiers om toen een vrachtwagen een bus ramde bij Youssoufia, ten noorden van Marrakesh.