BELFAST - Bij rellen tussen katholieken en protestanten in het Noord-Ierse Belfast zijn maandagavond opnieuw agenten gewond geraakt.

Dat meldde de BBC. Negen van hen raakten gewond toen een groep protestanten met een gestolen busje inreed op de politie.

Drie agenten raakten gewond. In totaal zijn er bij de rellen van de afgelopen dagen nu minimaal 56 agenten gewond geraakt.

Er werden onder meer molotovcocktails, stenen en vuurwerk naar de agenten gegooid. De politie moest in de tweede achtereenvolgende nacht vol geweld een waterkanon inzetten en met plastic kogels op de relschoppers schieten om ze tot bedaren te brengen. Zeker één relschopper werd aangehouden.

Te vroeg

De Noord-Ierse minister van Justitie, David Ford, zei dat het nog te vroeg is om te concluderen dat het om georganiseerd geweld gaat. Het is duidelijk dat er grote problemen met een aantal mensen zijn die duidelijk erop uit zijn problemen te veroorzaken, zei hij.

De Noord-Ierse regering wil met zowel leiders in de betrokken wijken als met de regering in Londen bespreken, hoe verdere geweldsuitbarstingen kunnen worden voorkomen.