CHARLOTTE - De voorzitter van de Democratische partij in Californië is maandag in opspraak geraakt door de Republikeinen te vergelijken met Joseph Goebbels, Hitlers minister van propaganda in nazi-Duitsland.

''Ze liegen en het kan ze niet schelen of mensen denken dat ze liegen ... Joseph Goebbels - het is de grote leugen, je blijft het gewoon herhalen'', zei John Burton tegen een verslaggever van de San Francisco Chronicle in de aanloop naar de Democratische conventie in Charlotte in North Carolina.

Burton verwees naar de speech die Paul Ryan vorige week hield bij de aanvaarding van de nominatie als Republikeinse kandidaat voor het vice-presidentschap. Zowel progressieve als conservatieve media verweten Ryan in die toespraak op meerdere punten leugens en misvattingen te hebben verkondigd.

Een woordvoerder van het campagneteam voor de herverkiezing van president Barack Obama hekelde de uitlatingen van Burton als ongepast.

De Republikeinse Joodse Coalitie verweet Burton politieke winst te willen halen ten koste van overlevenden en nabestaanden van slachtoffers van de holocaust.

Alles over de verkiezingen in de VS in ons dossier